Käly opasti puuhengityksen saloihin Ruhtinansalmen hiljaisuudessa Suomussalmella. Olen aikamoinen realisti ja jotkut uudet asiat saattavat naurattaakin. Näytänkö nololta ja onko tässä järkeä? Kaikessa ei ole aina järkeä. Uusia juttuja kannattaa kokeilla avoimin mielin. Saatoimme näyttää pilkkijöiden mielestä hassuilta, mutta mitä se haittaa. Uskalla heittäytyä ja ole avoin erilaisien rentoutusmenetelmien kokeiluun.

missä 

Tähän harjoitukseen et tarvitse aarniometsää, vaan siihen riittää ihan tavalliset kaupunkipuiston puut. Se on tietenkin asia erikseen, ilkeätkö nojailla. Aina voit ottaa kaverin mukaan. Nyt eletään kyllä sellaisia aikoja, että ihmiset tekevät oudompiakin asioita.

Tässä todella yksinkertaistetut ohjeet puuhengityksen kokeilemiseen. Jos haluat perehtyä ihmisen ja luonnon yhteyteen syvemmin, kannattaa lukea Mirja Nylanderin kirjat.

sisällesi taivaan sineä

Tästä se alkaa. Pyöritään kädet toistemme hartioilla piirissä myötäpäivään. Luonnollisesti vain perheenjäsenet voivat kaulailla korona-aikana. Kävellään metsään ja hengitetään sydämen kohdalta taivaan sineä sisään ja uloshengityksellä päästetään ilma jalkojen kautta maahan. Toista rytmissä mielessäsi sanat

metsässä (ilossa/rakkaudessa/ tms) liikun, elän ja olen.

 

Hengitä sydämeen

Kun pääset puiden luo, avaa kehosi mieleisillä liikkeillä. Tervehdi puita ja kuulostele mikä niistä kutsuu sinua. Lähesty sitä ja pyydä lupa puuhengitykseen. Nojaa puuhun takaraivolla ja yläselällä. Takapuoli ja jalat irti puusta ja polvet rennosti. Hengitä edelleen sisään ja ulos vain nenän kautta.

Sisäänhengitys lähtee syvältä maasta, nousee puun juuriin ja jalkoihin. Pysäytä hengitys sydämen kohdalla ja anna laajeta. Sitten hengitä ulos. Ilma jatkaa matkaa päälaelta runkoon ja latvuksen kautta taivaankaarelle.

Uusi sisäänhengitys alkaa ylhäältä auringosta, tulee latvukseen ja takaraivon kautta sydämeen. Taas hetken pysähdys ja uloshengitys jalkojen kautta syvälle maahan. Hengittele rauhallisesti niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Poistu kävellen taas rytmissä, joka tuo yhteyttä ympäröivään luontoon. 

Lempeydessä liikun, elän ja olen.

mitä tunsin

Tämä oli rentouttavaa ja mieli rauhoittui. Luonto tuntui elävältä ja lohdulliselta. Vahvalta. Menin vielä puuhengityksen jälkeen makaamaan lumelle puiden alle ja katselin ohi lipuvia pilviä sinisellä taivaalla. Aivan hiljaa.

Luoja, kiitos tästä kauniista päivästä jonka saan elää.