Tänään oli uuden vuoden ensimmäinen aamu. Aamulenkillä koirien kanssa ihailin luonnon kauneutta ja hiljaisuutta. Taas yksi vuosi eletty. Kiitollisuus sydämessä läheisistä ja omasta toipumisesta. Eihän se elämä tietenkään yhtä aurinkoa ole. Yksi ikävistä asioista on ollut kiusaaja, joka jättää minulle nimettömänä negatiivisia kommentteja blogisivustolle. Se on tuntunut pahalta.

Hämärissä

korppi korpin silmää nokkii.

Selässä seisoo tiukasti puristellen mustilla kynsillään.

Pahaa oksentaa. 

Alene, haavoitu heikko sielu. 

Veri tihkuu hiljaa haavoista.

Punaiset pisarat tanssivat, 

kiiltävillä sulilla muuttuvat,

“ei enää” huutavat,

ilmaan sitten haihtuvat

ja haihtuu myös selän päältä korppi.

Kiusaaja

Olen joutunut kiusaajan kohteeksi. Tunnen, että hän haluaa minulle pahaa. Vaikka tiedän, että blogisivulle tulleet kommentit olisi vain viisain poistaa ja jättää omaan arvoonsa, en voi mitään, että ne ovat jääneet kaihertamaan. Osaan kyllä arvostella ja alentaa jo itsekin itseäni oikein taitavasti ja en tarvitsisi siihen mitään ulkopuolista apua. Kiusaaja on tainnut päästä tavoitteeseensa. Hän on loukannut minua ja vaikuttanut kirjoittamiseeni. Olen alkanut epäilemään itseäni.

Kirjoittaja sisälläni pienentyy. Mitä mä just luin? Mitä mulle on kirjoitettu? Miksi? Niinkö? Olenko? Hmm. mitä tuohon sanoisin? Alkaa itkettää. 

Kirjoittaminen on alkanut tökkimään, koska mietin mitähän negatiivista palautetta saan tällä kertaa lukea. En ole ammattilainen kirjoittamisessa tai nettimaailmassa. En ole tottunut tällaiseen ja olen herkkänahkainen. Tämä on tuntunut epäreilulta. 

Traumamatkalla  voit vahvistua itsenäisenä yksilönä

jokainen saa kirjoittaa

Kirjoittamiseni motiivi on luettavissa Traumamatkan Meistä-kappaleessa: 

Haluamme jakaa sisäistä maailmaamme, havaintojamme ja ainutlaatuista traumamatkaamme VERTAISIA auttaaksemme.

Tuemme traumasta EHEYTYMISTÄ luomisen, luovuuden ja osallistumisen kautta, mm. leireillä ja tapaamisissa.

Ylläpidämme TOIVOA, sillä tiedämme, että traumasta ja dissosiaatiosta voi selviytyä.

Lisäämme TIETOISUUTTA traumanhoidon ja yhteiskunnallisten asenteiden muuttamiseksi.

Jokainen aiemmista, nykyisistä ja tulevista kirjoittajista, kirjoittaa kokemuksistaan omasta näkökulmasta. Jokaisella meillä on oma historia, omat kokemukset, oma perhetausta, oma nykyisyys. Jotkut asiat vahvistavat ja toiset taas vaikeuttavat elämää. Jokaisen elämäntarina on ainutlaatuinen. Vaikka trauma olisi samanlainen, sen seuraukset voivat olla hyvin erilaiset. Varmasti löytyy erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia. Ehkäpä arvostelun sijasta voisikin jakaa omaa tarinaansa vieraskirjoittajana? Jokainen meistä on arvokas.

Tämä on ollut minulle opettavainen vuosi. On ollut aikaa ja halua hiljaisuudelle ja yksin ololle. Olen käyttänyt aikaa tunnereaktioitteni havainnointiin. Keskustellut terapiassa. Palaan aina samaan asiaan:

Pois kynnysmattomoodista nainen!

Minä saan suuttua ja tuntea itseni loukatuksi. Saan olla katkera ja vihainen. Minun ei tarvitse sietää toisilta huonoa käytöstä. Ei tarvitse käyttää aikaani toisen ihmisen tarkoitusperien miettimiseen tai etsiä salattuja syitä ja selityksiä vaikkapa näille negatiivisille kirjoituksille. Aina ei tarvitse olla nöyrä sovinnonrakentaja.

Olen oppinut, että en voi tietää mitä toinen ajattelee. ihmisillä voi olla negatiivisia tarkoitusperiä ja minä en voi sille mitään. Saan ajatella, että tämä on väärin minua kohtaan koska mulla tulee huono olo ja piste. Jos joku ei pidä minusta, niin en voi sille mitään. Minun ei tarvitse olla mielistelijä ja mukautuva. Saan olla itsekäs. Oi wau mitä voimalauseita! Olen kasvanut vahvemmaksi. Vuosi sitten työpaikan kehityskeskustelussa kysyttiin, mitä haluat kehittää itsessäsi 2021. Vastasin pomolleni, että haluan muuttua kovemmaksi. En haluaisi olla aina niin herkkä ja tunteellinen. Se on äärimmäisen raskasta ja energiaa vievää. Vuoden aikana on alkanut tasapainoa löytymään niin töissä kuin kotonakin.

Sitten taas hengitän syvään ja jätän vihan, kaunan ja kiihtymyksen taakseni. Tulevana vuonna nautin tavallisesta arjesta ja osallistun vertaistoimintaan. Olen ystävällinen, innostuva, positiivinen ja auttavainen omien voimieni rajoissa.

Toivon kaikille hyvää Uutta Vuotta 2022 

Traumamatka